Zodra de stembureaus op woensdag 16 maart om 21.00 uur hun deuren sluiten, beginnen de teams op de stembureaus met stemmen tellen. Zodra zij klaar zijn met tellen, gaan de uitslagen naar het gemeentehuis. Om de tussenstanden live te volgen, organiseert de gemeente Lochem vanaf 22.00 uur een uitslagenavond in de hal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn welkom om erbij te zijn.

Op een groot scherm in de hal maakt burgemeester Sebastiaan van ’t Erve op verschillende momenten de tussenstanden bekend. Hij zal de uitslagenavond beginnen met de uitslagen van het vervroegd stemmen op 14 en 15 maart zijn binnengekomen. Kort daarna worden de uitslagen van de eerste stembureaus verwacht. Op een tweede scherm is de landelijke uitzending van de NPO te volgen. Ook Zal Radio Ideaal een live uitzending verzorgen van 21:00 tot 00:00 uur en kan er live worden meegekeken.

De voorlopige uitslag van de Lochemse gemeenteraadsverkiezingen wordt na middernacht verwacht. Om 00.45 uur wordt de uitslagenavond afgerond. Dit gebeurt ook als op dat moment nog niet alle uitslagen van de stembureaus binnen zijn. De definitieve uitslag volgt op maandag 21 maart.

Foto: Gemeente Lochem