Onlangs heeft wethouder Bart Porskamp van de gemeente Oost Gelre de gebruikersovereenkomst met voetbalvereniging Erix ondertekend. Per 1 januari 2024 ligt het beheer en onderhoud van de sportaccommodatie in Lievelde namelijk bij de vereniging. Wethouder Porskamp: “Dit is een mooie ontwikkeling, die ook goed past bij het sportbeleid van de gemeente.”

Het onderhoud van het sportpark wordt duurzamer en minder arbeidsintensief. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de inzet van robotmaaiers en een ondergrondse beregeningsinstallatie. ”Vanaf 1 januari ligt de verantwoordelijkheid voor het beheer en onderhoud volledig bij onze club. We zijn trots dat we de mogelijkheid krijgen om ons sportpark toekomstbestendig te maken” aldus voorzitter Han Ressing.

De voetbalvereniging en de gemeente kijken beiden tevreden terug op het proces. De vereniging heeft veel tijd en energie gestoken in het schrijven van een toekomstig bestendig plan. Het initiatief lag dan ook bij v.v. Erix. Na een aantal inhoudelijke gesprekken hebben we een gebruikersovereenkomst opgesteld. Wethouder Bart Porskamp blikt tevreden terug.

© Foto: gemeente Oost Gelre