Gespannen gezichten, rode wangen en opperste concentratie onder zowel juryleden als de teams. De Regiofinale FIRST LEGO League Challenge in het CIVON in Ulft was in volle gang op 10 februari 2023. Zes teams, van ieder 10 leerlingen uit het basis- en middelbaar onderwijs streden hier om de felbegeerde LEGO beker en een plekje in de finale op 18 maart in Delft. Uiteindelijk wint Bricky Builders van het Almende College de Champions Award.

Leerlingen van basis- en middelbare scholen uit de Achterhoek en Liemers hebben de afgelopen twaalf weken de koppen bij elkaar gestoken om zich te verdiepen in het thema van dit jaar. Vervolgens is de opdracht om hun superkrachtige creativiteit aan het werk te zetten om te innoveren met een betere energietoekomst als doel. Daarnaast leren kinderen hun eigen robot bouwen en programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren tijdens een robotwedstrijd. De zes teams kregen ieder drie kansen aan de robottafel om een parcours af te leggen. Ook al was er wekenlang geoefend, onder druk blijkt dit toch niet altijd makkelijk te zijn. Gelukkig werden de teams flink aangemoedigd door mededeelnemers. Naast het afleggen van het parcours op de tafels, mochten de kinderen hun innovatieproject ook presenteren voor de jury.

FIRST LEGO League is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 15 jaar. Kinderen worden uitgedaagd om te denken als wetenschappers en technici. Door samen te werken aan een innovatieproject leren ze hun eigen robot te bouwen en te programmeren.

© Foto: RTV Ideaal