Op dit moment staan er regelmatig files rondom de Reudinkbrug in Lochem. Dit zorgt voor vertraging. De gemeente Lochem houdt de verkeerssituatie in de gaten. Ze blijven de verkeersstroming monitoren en proberen zo goed mogelijk de verkeerssituatie te begeleiden.

“We ontkomen er helaas niet aan dat dit tot files en vertraging lijdt. We begrijpen dat dit vervelend is, maar we vragen hiervoor uw begrip”, meldt de gemeente Lochem. Vrijdag 3 februari nam de gemeente Lochem maatregelen die zwaar verkeer en stilstaand gemotoriseerd verkeer moet weren van de brug. Dit maakten ze met borden zichtbaar. Zwaar verkeer dat bedrijven in de binnenstad van Lochem bevoorraadt worden omgeleid. Vorige week heeft de gemeente verkeerslichten geplaatst die nu, op verschillende plaatsen rond de brug, voor veel filevorming zorgen. Op sociale media wordt er onder inwoners van de gemeente Lochem veel gepraat over de reudinkbrug, verkeerslichten en filevorming.

De Reudinkbrug is in zeer slechte staat. Dit blijkt uit een nadere inspectie die recent plaatsvond. Daarom zijn deze ingrijpende maatregelen nodig. De gemeente Lochem verwacht dat ze later deze maand meer kunnen vertellen over de toekomstplannen van de brug.

© Foto: Gemeente Lochem