De Dorpsstraat in Laag-Keppel gaat volgende week vrijdag weer open voor doorgaand verkeer. De eerste fase van de proef met de tijdelijke landbouwsluis eindigt dinsdag, waarna het object enkele dagen later is weggehaald en het woonstraatje weer gebruikt kan worden.

De werkzaamheden voor het verwijderen van de tijdelijke landbouwsluis op de Wehlsedijk beginnen woensdag en zijn naar verwachting vrijdag afgerond, zo laat een woordvoerder van de Provincie Gelderland weten. Aan het einde van de dag is de Dorpsstraat weer geopend voor doorgaand verkeer. In augustus begint de tweede fase van de proef. Op 21 augustus komt op de Keppelseweg (N814), net voor de rotonde van de Eldrikseweg en Barlhammerweg, een tijdelijke landbouwsluis.

De tijdelijke afsluiting van de Dorpsstraat maakte de tongen binnen én buiten het stadje los. De gemeenteraad van Doetinchem sprak zich unaniem tegen de afsluiting uit en ook in Bronckhorst lieten politici hun stem horen. Inwoners die aan de straat wonen waren daarentegen blij met de rust voor hun deur. Bij weggebruikers uit omliggende dorpen zorgde het voor veel onvrede omdat ze om moesten rijden.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)