De Reudinkbrug in Lochem is in zeer slechte staat blijkt uit een inspectie. De gemeente Lochem neemt direct ingrijpende maatregelen voor zwaar verkeer en automobilisten. ”We monitoren of weggebruikers de maatregelen goed opvolgen. Indien nodig zorgen we na het weekend voor aanpassingen. Vervolgens kijken we naar de toekomst van de brug” laat de gemeente Lochem weten.

Het gaat om de brug over de Berkel bij de Graaf Ottoweg. Uit de meest recente inspectie van donderdag blijkt dat de brug niet meer voldoet aan de huidige eisen. Daarnaast is er veel beton- en wapeningsschade aan de constructie van de brug, wat resulteert in dat de brug overbelast wordt. Zwaar vrachtverkeer mag niet meer over de brug. Er geldt al een verbod voor landbouw en vrachtverkeer.

Vrijdag plaatste de gemeente Lochem borden om zwaar verkeer op de brug te weren. De brug is veilig voor fietsers en voetgangers. Openbaar vervoer gaat alleen over de brug als er gereden wordt met kleinere bussen, grote bussen maken gebruik van de omleiding. Hulpdiensten zijn geïnformeerd en houden rekening met de beperking op de brug.

© Foto: Gemeente Lochem