De aandeelhouders van De Graafschap zijn dinsdagavond samengekomen op stadion De Vijverberg om met directie en Raad van Commissarissen de enorme financiële domper van afgelopen seizoen te bespreken en een antwoord te geven op de vraag hoe nu verder.

Uit de vergadering is naast een kapitaalinjectie om de tekorten aan te vullen, ook de afspraak gekomen om komend seizoen met een sluitende begroting te werken en intern tot een topsportcultuur te komen. Op sportief vlak zal de lijn met eigen talenten voort worden gezet, is er ruimte voor een select aantal kwalitatieve versterkingen en is de doelstelling ook uitgesproken: play-offs halen.

”Onze aandeelhouders hebben zeer kritisch gesproken over de ontstane situatie. Het grote overschot aan uitgaven van vorig seizoen is in een veel te laat stadium zichtbaar geworden. Dat betekent dat in de organisatie per direct in alles de topsportcultuur zal gaan heersen. Een continue en zeer kritische blik op de financiën, het maandelijks rapporteren en bijsturen op de begrotingen van de verantwoordelijke managers en dus in alles zeer kort op de bal zitten” aldus Peter Bijvelds, algemeen directeur bij De Graafschap.

De sportieve doelstelling voor komend seizoen is voor Bijvelds ook kraakhelder. ”We hebben vorig seizoen in de tweede seizoenshelft gezien dat onze eigen talenten aangevuld met ervaren spelers de play-offs hadden moeten halen. Als we de lijn van de laatste maanden een seizoen lang hadden kunnen neerzetten, waren we ook vijfde geworden” vertelde Bijvelds dinsdagavond in Stadion De Vijverberg.

© Foto: RTV Ideaal