Inwoners van de gemeente Lochem die de afgelopen periode 60 en 65 jaar werden ontvingen een verjaardagskaart voor 70 of 75 jaar. Dit gebeurde door een fout van de gemeente in het adressenbestand.

Stichting Welzijn Lochem (SWL) zet zich in voor het welzijn van inwoners van de gemeente Lochem. Wie in de gemeente 70 of 75 jaar wordt, krijgt van SWL een felicitatiekaart. SWL verstuurt de kaart aan adressen die zij van de gemeente Lochem krijgt om één keer te gebruiken en daarna direct te vernietigen. Helaas leverde de gemeente nu ook de adressen van mensen die 60 of 65 worden. De gemeente Lochem vindt de fout erg vervelend en zegt hiervoor sorry. Een brief met excuses voor de gemaakte fout, gaat deze week op de post naar de 60 en 65-jarigen die deze foute verjaardagskaarten hebben ontvangen. Er wordt op dit moment hard gewerkt om het probleem op te lossen.

Al 20 jaar ontvangt de stichting jaarlijks namen en adressen van mensen van 70, 75, 80, 85 en 90, 95 jaar uit de Gemeente Lochem. De gemeente Lochem mag adresgegevens geven aan SWL op basis van de Verordening Basisregistratie Personen. Daarin staan de regels over hoe om te gaan met privacygevoelige gegevens. SWL stuurt de felicitatiekaart met een uitnodiging voor een informatie en inspiratiegesprek. SWL kan mensen zo informeren over het aanbod voor ouderen die fit en actief willen blijven.

© Foto: Stichting Welzijn Lochem