Vanaf woensdag 8 februari plaatst de gemeente Lochem verkeerslichten bij de Reudinkbrug in Lochem. Zij nemen de ‘taak’ over van de verkeersregelaars die er sinds maandagochtend 6 februari staan. De Reudinkbrug is in zeer slechte staat, dat blijkt uit een nader inspectierapport. Afgelopen vrijdag nam de gemeente Lochem al maatregelen

Uit de meest recente inspectie van afgelopen donderdag blijkt dat de brug niet meer voldoet aan de huidige eisen. Daarnaast is er veel beton en wapeningsschade aan de constructie van de brug, wat resulteert in dat de brug overbelast wordt. Zwaar vrachtverkeer mag niet meer over de brug. Er geldt al een verbod voor landbouw en vrachtverkeer. Afgelopen vrijdag nam de gemeente Lochem al maatregelen die zwaar verkeer en stilstaand gemotoriseerd verkeer moet weren van de brug. De gemeente Lochem plaatste borden om zwaar verkeer op de brug te weren.

De brug is veilig voor fietsers en voetgangers. Openbaar vervoer gaat alleen over de brug als er gereden wordt met kleinere bussen, grote bussen maken gebruik van de omleiding. Hulpdiensten zijn geïnformeerd en houden rekening met de beperking op de brug. Dit maakten ze met borden zichtbaar. Er geldt ook een omleiding voor zwaar verkeer die bedrijven in de binnenstad van Lochem bevoorraden. De komende tijd kijkt de gemeente naar de toekomst van de brug. De gemeente gaat kijken of ze de brug gaan vervangen of laten opknappen.

© Foto: Gemeente Lochem