De Graafschap ontvangt zondagmiddag de nummer tien van de competitie Roda JC op de eigen Vijverberg. Bij de ploeg van assistent-trainer Richard Roelofsen gaat de blik al langzaam richting de vierde periode, het lijkt de laatste kans om nog een plek in de play-offs af te dwingen.

“De laatste periode is natuurlijk een hele mooi kans voor ons om aan de play-offs mee te gaan doen”, aldus Richard Roelofsen. “De komende tijd moet je wel vertrouwen tanken door goede wedstrijden en goede resultaten om goed aan de periode te beginnen.” Doelman Hidde Jurjus onderstreept het belang van de laatste periode. “Qua ranglijst gaan we er ook absoluut nog voor, maar je merkt aan alles dat het lastig is dit jaar om resultaat te halen”, aldus de doelman. “We willen vanaf zondag echt stappen gaan maken en dingen net iets anders aanvliegen misschien, waardoor het goed valt.”

Zondag keert kind van de club Ted van de Pavert terug op de Vijverberg, voor doelman Jurjus een bijzondere ontmoeting. “Het is gewoon leuk om tegen elkaar te spelen”, vertelt de keeper. “Ted is een van mijn beste vrienden, dus het is wel leuk om elkaar op deze manier te zien.” Volgens de sluitpost wordt er nog weinig vooruit geblikt op de wedstrijd tussen de twee vrienden: “We zijn alleen maar carnavalsoutfits aan het uitzoeken samen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8