Zaterdagavond organiseerden de gezamenlijke Hengelose kerken een lampionnenoptocht in Hengelo. Er namen ongeveer 25 kinderen aan deel. Daarnaast doen de kerken mee aan de ‘SchoenendoosActie’.

Iedereen kan een schoenendoos inleveren vol met bruikbare spullen voor kinderen. Deze dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Na het verhaal van St. Maarten in de Willibrordkerk liepen de deelnemers achter de muziek van Crescendo aan naar de Remigiuskerk. Daar kregen de kinderen een ‘halve mantel van Sint Maarten’, een halve pannenkoek. Daarna was iedereen vrij om zelf langs de huizen te gaan. De kinderen zien dat natuurlijk graag beloond met wat lekkers.

Sint Maarten is het feest van delen. Hij deelde zijn mantel met een arme die het koud had. Dat willen de kerken ook doen in deze spannende tijd. Kinderen in noodsituaties en armoede zijn extra kwetsbaar. Daarom doen ze als Hengelose kerken mee aan de ‘SchoenendoosActie’. ze geven kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen.

© Foto: Gerard Koerntjes

Meer foto’s in ons fotoboek