Vanmorgen ontving burgemeester Sebastiaan van t Erve Ayse Boya en Ahmed Harb namens de Turkse gemeenschap en Shohaib Alfares namens de Syrische gemeenschap in Lochem. Gezamenlijk werd de Turkse vlag halfstok gehesen, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbeving in Oost Turkije en Syrië.

De aanwezigen hebben geen persoonlijke verliezen te betreuren, maar leven erg mee met familie, vrienden en bekenden in het getroffen gebied. Dit geldt ook voor het bestuur van de Selimiye moskee Lochem. Dit zijn onder andere Mehmet Uslu, Ismail Bakis, Havva Akbulut en Sevgi Okatan Pasaoglu. De aardbeving eiste dinsdagmorgen vroeg al meer dan 4800 levens. “Het is vreselijk om te zien wat de aardbeving heeft aangericht. Het maakt ons machteloos. Het hijsen van de vlag in jullie aanwezigheid is een hele kleine symbolische handeling. Ik hoop dat mensen kunnen voelen dat wij als mensen altijd met elkaar verbonden zijn”, zei burgemeester Sebastiaan van ’t Erve bij de samenkomst.

De Turkse Moskee aan de Mauritsweg in Lochem biedt noodhulp. Sevgi Okatan Pasaoglu coördineert beide acties. Dinsdagavond 7 februari tussen 19.00 en 20.00 uur kunnen hulpgoederen worden gebracht aan de Mauritsweg 20 A in Lochem. Denk hierbij aan Winterjassen, schoenen, laarzen, winterkleding, luiers, babyvoeding, zaklampen, dekens, kussens, sjawls, handschoenen, zaklampen, laders en powerbanks. Vrijdag 10 februari is er tussen 11.00 en 14.00 uur een verkoop van Turkse pizza’s. De opbrengst komt geheel ten goede aan noodhulp ter plaatse.

© Foto: Gemeente Lochem