Van vrijdag 23 juni tot en met maandag 26 juni vindt er in Keijenborg weer de jaarlijkse kermis plaats. De vele vrijwilligers zijn alweer druk bezig om alles op te bouwen. Het kermisterrein aan de rand van het dorp ligt er ieder jaar weer meer dan geweldig bij. De line-up voor komend weekend is dan ook niet mis. Er komen veel grote namen naar het Achterhoekse dorp om er samen met de vele duizenden bezoekers een feest van te maken.

”Op de woensdagavond beginnen we met het plaatsen van de hekken” laat Bart Compas, bestuurslid van de Schuttersgilde St. Jan uit Keijenborg, weten. De donderdagavond is voor het aankleden van de tenten en de rest van het terrein waarna vrijdag het spektakel weer losbarst. Komend weekend is het mooi weer met op de zondag, als de optocht weer plaatsvindt, 28 graden en volop zon. Verder is er op de maandag nog het vogelschieten en vier dagen volop feest en gezelligheid op het kermisterrein.

Op de vrijdagmiddag wordt er begonnen met de ‘aanloop kermis’ in de café tent. ”Dat is altijd volop feest voor de ouderen in het dorp” laat Martijn Pietersen weten. Die was maandagavond te gast in de studio van Radio Ideaal en heeft het hele programma toegelicht.

© Foto: Jeffrey van Londen