Na een lange dampauze is de Gelderse clubcompetitie bij het dammen weer herstart. Daarbij moest het in een thuiswedstrijd opnemen tegen Arnhem, dat net als WDV wat teleurstellend op 2 punten uit 3 wedstrijden stond. Voor beide was een overwinning dus gewenst om omhoog te kijken, zo schrijft RTV Slingeland.

De paringen waren veelal gelijkwaardig en dat uitte zich ook in de partijen. Frank ten Hagen en Henk Sonderen speelden in een klassieke partij remise. Hoewel er wel enige spanning was, werd het evenwicht niet verbroken. Ook bij Kees Spruijt leek het een relatief rustige klassieke partij, maar in het middenspel werd hij verrast door een schijnoffer. Hierna kwam Kees in de verdrukking en door een forcing kwam hij in een verloren eindspel. Hierna moest ook Theo Stoverinck oppassen in een nadelige stand. Hoewel Theo in een nadelig eindspel kwam, wist hij de remise over de streep te trekken.

In de laatste 2 partijen kregen zowel Gerard Korten als Erik ten Hagen kans om de stand voor WDV gelijk proberen te trekken. Gerard speelde een goede aanval en kwam ook op een schijf voorsprong in het eindspel. Echter doordat beide spelers op een dam kwamen, was dit niet voldoende voor de winst. Erik verkreeg tegen de kopman van Arnhem in het middenspel positioneel en belandde in een complex voordelig eindspel. Hoewel er geen sluitende winst leek te zijn, speelde de tegenstander niet de scherpste zet. Hierdoor kon Erik afwikkelen naar een overmachtseindspel waarmee WDV op de valreep een punt binnen sleepte.

Met het punt blijft WDV na 4 rondes in de middenmoot staan. De marge naar de onderste teams en top lijkt te groot waardoor in het rest seizoen een plaats in het linker rijtje de ambitie zal zijn.