De gemeente Bronckhorst gaat akkoord met de realisatie van zeventien nieuwe woningen in Velswijk aan de rand van het dorp. De huizen komen op de plek waar eigenlijk het ‘Paardendorp’ zou komen, een woningbouwinitiatief met een manage en bijbehorende bedrijfswoningen.

“Het plan dat ooit bedacht was is niet gehaald en daarom is er voor gekozen om het anders in te vullen”, laat wethouder Emmeke Gosselink weten. Het oorspronkelijke plan bleek niet exploitabel. “Het lukte niet om dit concept te realiseren.” Wel werd de Paardendorpseweg gerealiseerd aan de rand van het dorp met enkele woningen. Ten oosten van deze weg komen nu de zeventien nieuwe woningen.

Er moeten verschillende soorten woningen worden gerealiseerd op de locatie. Zo staan er acht tussenwoningen, vier hoekwoningen, drie patiowoningen en één twee-onder-een-kapwoning in het plan voor de uitbreiding van Velswijk. Volgens de gemeente moet twee derde van de woningen onder een verkoopprijs van 355.000 euro komen en zijn ze met name geschikt voor jongeren en ouderen.

In korte tijd is dit het derde woningbouwproject waar het college van Bronckhorst groen licht voor geeft. In Halle komen twaalf nieuwe woningen en in Baak worden maximaal 46 nieuwe woningen gerealiseerd. Welk dorp de volgende gelukkige is kon Gosselink nog niet zeggen: “Als mensen ideeën hebben dan horen we het graag. Er lopen al wel veel initiatieven voor andere kernen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal