De herinrichting van de kern van Steenderen gaat midden volgende maand van start. Inwoners kunnen zich volgende week nog laten informeren over de plannen tijdens een inloopbijeenkomst in het dorp.

De gemeenteraad van Bronckhorst ging eerder dit jaar unaniem akkoord met een investering van 1,2 miljoen euro voor de dorpskern. Onder meer de J.F. Oltmanstraat en de Burgemeester Smitstraat gaan op de schop. Zo wordt de bestrating van het marktplein bij de kerk aangepast, door anderskleurige stenen moet het lijken alsof er een rivier loopt. De plannen zijn in overleg met inwoners tot stand gekomen. Door de investering moet het dorpshart meer aantrekkingskracht krijgen.

De eerste fase van het werk start op maandag 12 september. Dan worden de Bronkhorsterweg, de Dr. Alfons Ariënsstraat en de Burgemeester Smitstraat aangepakt, inclusief de riolering. Later volgen de andere onderdelen van het plan, waarbij de herinrichting van de J.F. Oltmanstraat niet eerder dan volgend jaar van start gaat.

Tijdens het werk is er sprake van afsluitingen en vervallen de vier bushaltes in de bebouwde kom tijdelijk. Er komt een vervangende bushalte bij de rotonde tussen de L. Dolfingweg en de Dr. Alfons Ariënsstraat. Inwoners die meer informatie over de plannen willen krijgen, zijn op woensdagavond 31 augustus welkom tijdens een bijeenkomst in Het Anker.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8