Hans Dales legt vanaf 2 maart functie als wethouder neer in Doetinchem en wordt vermoedelijk opgevolgd door Robbert Hummelink. Dales, sinds vorig jaar in functie, geeft aan dat de rol te zwaar beslag op hem legt en dat zijn gezondheid daardoor in het geding kwam.

“Ik heb ervan genoten me te kunnen inzetten voor alle Doetinchemmers, en in het bijzonder voor de Doetinchemse jongeren en de ondernemers”, laat Dales weten. “Toch moet ik helaas afscheid nemen. De reden is dat het ambt van wethouder mooi, maar ook zwaar is. Ik heb ervaren dat ik door de intensieve en veeleisende werkzaamheden soms tegen de grenzen van mijn eigen lijf aanloop. Aangezien gezondheid het eerste is dat telt, heb ik moeten vaststellen dat ik dit ambt moet gaan neerleggen.”

VVD’er Dales was vanaf augustus vorig jaar wethouder. Hij had onder meer economische zaken, de binnenstad en jeugdzorg in zijn portefeuille. Voorlopig nemen de overige leden van het college de taken van hem over, de VVD draagt raadslid Robert Hummelink voor als opvolger. “We vinden het pijnlijk voor wethouder Hans Dales dat hij dit besluit heeft moeten nemen”, aldus burgemeester Mark Boumans. “We danken hem hartelijk voor zijn enthousiaste inzet en bijdrage om onze gemeente een beetje mooier en beter te maken.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8