© Foto: RTV Ideaal

Komende woensdag, 21 februari, vinden er werkzaamheden aan het elektriciteitsnetwerk in Zelhem plaats. Daardoor zal er woensdag middag tussen 12:00 en 16:00 uur mogelijk geen stroom zijn in diverse delen van Zelhem. Onder meer in de buurt van de Stationsstraat wordt er gewerkt aan het vernieuwen van kabels en distributieruimtes.

Ook de studio van Radio Ideaal komt woensdagmiddag tijdelijk zonder elektriciteit te zitten. Doordat ook de wijkcentrale van het glasvezel uitgaat is er ook geen internet in de studio. IdeaalTV maar ook de livestreams van Radio Ideaal en Ideaal Plus zullen dus hinder hiervan hebben. Op de FM kan het tijdelijk stilte zijn of een korte onderbreking van het radiosignaal zijn. ”We zullen er alles aan doen voor onze luisteraars en kijkers om de overlast tot het minimum te beperken. Via onze website, www.rtvideaal.nl, wordt je op de hoogte gehouden. Werkzaamheden aan het elektriciteitsnetwerk zijn nou eenmaal nodig” aldus Jeffrey van Londen van Radio Ideaal.

Het project ‘Netuitbreiding 20kV Doetinchem en omgeving’ betreft de aanleg van nieuwe 20kV ringverbindingen (middenspanning) van in totaal 47 kilometer. Naast de aanleg van de 20kV ringverbindingen worden 6 distributieruimtes geplaatst, 3 elektriciteitsruimtes omgebouwd of vervangen en 4 extra elektriciteitsruimtes geplaatst.

Het ombouwen en het vervangen en plaatsen van nieuwe elektriciteitsruimtes is nodig om het bestaande middenspanningsnetwerk aan te sluiten op de nieuwe 20kV ringverbindingen. De te vervangen elektriciteitsruimtes worden indien mogelijk op of nabij dezelfde locatie geplaatst. De nieuw te plaatsen elektriciteitsruimtes zijn groter dan de bestaande ruimtes.