Wil je beter leren schrijven, te weten komen waar een goed verhaal aan moet voldoen en meteen je Achterhoeks een beetje opkrikken? Doe dan mee aan de workshop verhalen schrijven op zaterdag 25 maart in Doetinchem. Kinderboekenschrijver Fred Diks, van ondermeer Koen Kampioen en de Kameleon geeft schrijftips en -trics, voor het Achterhoekse tintje zorgt streektaalfunctionaris Marije Stomps.

Als er iemand is die weet hoe je jong en oud kunt boeien met een goed verhaal, is het schrijver Fred Diks wel. Hij werd bekend door zijn Koen Kampioen-boeken, waarvan een (internationale) tv-serie werd gemaakt. Ook schreef hij diverse Kameleon-boeken, de series De Klas van meester Bas, Sam Schiet, James Blond, Voetbalsterren en, samen met professor Erik Scherder, de bestseller Professor S en de verslaafde koning.

Elk verhaal vindt ergens plaats. Waarom niet in onze mooie Achterhoek? Sterker nog: waarom niet (deels) in de Achterhoekse streektaal? Deze is rijk aan prachtige woorden, uitdrukkingen en gebruiken die het waard zijn om over te brengen aan de volgende generatie. Hier gaat Marije Stomps, streektaalfunctionaris bij het ECAL, maar ook journalist en tekstschrijver bij haar eigen bureau Marije Schrijft, verder op in.

De schrijfworkshop op 25 maart bestaat uit twee delen. ’s Morgens staat in het teken van de Achterhoekse streektaal en brainstormen over de plek waar je verhaal zich afspeelt. Na een lekkere lunch worden de deelnemers door Fred meegenomen in het proces van een (kinder)verhaal schrijven. Daarbij komt aan de orde hoe je de broodnodige spanning in het verhaal brengt.

© Foto: ECAL