Van 27 tot en met 30 oktober 2022 waren de World Pole & Aerial Championships in Lausanne (Zwitserland). Ruim 40 landen en ongeveer 500 sporters namen deel aan dit WK, georganiseerd door de IPSF. Het Nederlandse team bestond dit jaar uit 22 atleten. In totaal zijn er 4 bronzen en 3 zilveren medailles behaald. Nationaal kampioen Iris Jaspers uit Drempt wist een zilveren medaille te behalen in de categorie ‘Artistic Hoop Aerial Junior’.

De routines waren online via een Youtube-livestream voor iedereen te volgen. Op zaterdag 29 oktober was Iris ’s middags te zien in de categorie ‘Aerial Hoop Sports Junior’. Hierbij eindigde zij met een score van 32.2 in de middenmoot, maar verbeterde haar positie wel van een 16e naar een 12 plaats in de wereldranglijst.

”Ik vond het niveau dit jaar veel hoger dan in 2021 en daarmee veel spannender. In tegenstelling tot vorig jaar was het WK nu ook op een fysieke locatie en was het deelnemen wel vele malen leuker” aldus de atlete uit het Achterhoekse dorp. Iris kan met trots terugkijken op een geslaagd WK.

© Foto: PIXCEL.FR