Wethouder Jos Hoenderboom stelt de gemeenteraad van Oost Gelre opnieuw voor om een ‘verklaring van geen bedenkingen’ af te geven voor de realisatie van een zonnepark aan de rand van Zieuwent. Voor de zomervakantie werd dit voorstel ook al in de gemeenteraad van Oost Gelre behandeld. Een meerderheid was toen tegen met het overvolle stroomnetwerk als voornaamste reden.

“Dit voorstel opnieuw inbrengen voelt misschien wat vreemd, maar als we het niet doen lopen we als gemeente juridisch vast”, aldus Hoenderboom tegen Omroep Gelderland. De wethouder verwacht dat de Raad van State bij een mogelijk hoger beroep het besluit van de gemeenteraad alsnog vernietigt met schadeclaims richting de gemeente tot gevolg.

Daarnaast heeft Hoenderboom contact gehad metnetbeheerder Liander om antwoorden te vinden op vragen met betrekking tot het overvolle stroomnetwerk. Liander kan hier niet zomaar met ja of nee op antwoorden. “De status van het net is heel veranderlijk en waar vandaag capaciteit is, kan die morgen vergeven zijn”, aldus de netbeheerder. Liander geeft wel aan dat het bezig is om het netwerk in Zieuwent uit te breiden, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe initiatieven.

Foto: Gemeente Oost Gelre