Zutphen Pride 2024 vindt plaats op zaterdag 8 juni en heeft als thema ‘verbinding’. Na het succes van de eerste editie, wil het team achter Zutphen Pride nu de volgende stap zetten, door meer mensen en partijen erbij te betrekken. Net als de eerste editie, moet het een feestje worden voor lhbtq+-ers in en om Zutphen en iedereen die deze gemeenschap een warm hart toedraagt. De eerste Zutphen Pride in 2023 had ‘zichtbaarheid’ als thema. Voor de tweede editie is gekozen voor ‘verbinding’.

“De eerste editie was een groot succes”, zegt Erwin Vogelaar, initiatiefnemer van Zutphen Pride. “We wisten niet wat we konden verwachten qua bezoekersaantallen, maar toen liepen er plots bijna driehonderd mensen mee met onze Pride Walk. Wat we toen merkten is hoe fijn het voor de aanwezigen was om met elkaar in contact te komen. Dat inspireerde ons voor het thema ‘verbinding’ en motiveerde ons om het evenement groter aan te pakken.”

Om Zutphen Pride te laten groeien, zoekt werkgroep Zutphen Pride zelf ook de verbinding met andere culturele partijen in de binnenstad van Zutphen.

© Foto: Frank Mossink