In de zomervakantie, vanaf 3 juli 2023, wordt de beweegbare bodem van het wedstrijd bad van Zwem- en sportcentrum De Beemd vervangen. Dit betreft het eerste gedeelte van het wedstrijdbad. In de zomervakantie kan hierdoor geen gebruik worden gemaakt van het wedstrijdbad door zwemmers.

Voor Zwem- en sportcentrum De Beemd had de zomerperiode de voorkeur. “Een verbouwing komt nooit uit maar voor ons is de zomerperiode de beste optie. Wij merken dat veel banenzwemmers in de zomerperiode voor buitenbaden kiezen.” Vertelt manager Kim Koopman. “Vooral de afgelopen jaren kiezen mensen voor een 3 seizoenenkaart en gaan het 4de seizoen naar een ander zwembad.” De zwemlessen zullen in de zomerperiode in het recreatiebad plaatsvinden. De banenzwemmers kunnen ook gebruik maken van het recreatiebad. Het recreatiebad, peuterbad, glijbaan en buitengedeelte zullen in de zomer wel geopend zijn voor recreatief zwemmen. Ook worden er tijdens de zomervakantie verschillende activiteiten georganiseerd in het zwembad.

De nieuwe beweegbare bodem wordt volgens Kim Koopman spectaculair. “Er komen koppen in de bodem waar water uit spuit. Daarbij komen er verschillende lichteffecten in de bodem.” De bediening van de spuitfonteinen en lichten kunnen alleen door de medewerkers worden bediend. “Onze medewerkers kunnen dan de spuitfonteinen en lichten instellen naar keuze of een voorgeprogrammeerd programma aanzetten.” In de toekomst is het de bedoeling dat de nieuwe beweegbare bodem ook ingezet gaat worden tijdens de zwemlessen.

Zwem- en sportcentrum De Beemd hoopt het wedstrijdbad met de nieuwe beweegbare bodem halverwege augustus feestelijk te kunnen openen. Na de zomervakantie zijn volgens de planning alle werkzaamheden afgerond.

© Foto: Zwem- en sportcentrum De Beemd (Variopool)