Donderdag heeft wethouder Eric-Jan de Haan omstreeks 15:30 uur officieel de Julianaweg en Molenpoort onthuld in Lochem. Voor deze opening onthulde hij het bouwbord voor de werkzaamheden aan de Markt. Aan- en omwonende, ondernemers, pers en betrokkenen waren bij dit feestelijke officiële moment aanwezig.

De Julianaweg is inmiddels ingericht met een prachtige kademuur, veel groen en een weg waar rustiger gereden wordt en verkeer rekening houdt met elkaar. Dit mede doordat de weg smaller is gemaakt. Verder zijn er onder andere drempels geplaatst waardoor het verkeer afremt. De Molenpoort zorgt volgens de gemeente Lochem voor een betere entree naar de binnenstad. Hiermee is het een voorbeeld geworden voor andere historische stadspoorten in de stad.

Samen met kinderen van kinderdagopvang Dreamzzz opende wethouder Eric-Jan de Haan de Julianaweg en Molenpoort door gezamenlijk een lint door te knippen bij de Molenpoort naast de Primera. Dit lint was gemaakt door kinderen van de kinderdagopvang. Vanachter het raam keken ze maandenlang hun ogen uit naar alle bouwkranen, grote machines, trilapparaten en werklui. Na de opening kregen de kinderen traptrekkers aangeboden om mee te kunnen spelen bij de kinderdagopvang.

© Foto’s: Nicole Arendsen

Meer foto’s in ons fotoboek