© Foto: RTV Ideaal

Donderdag heeft wethouder Eric-Jan de Haan omstreeks 15:30 uur officieel het bouwbord voor de werkzaamheden aan de Markt onthuld. Na deze onthulling heeft hij de Julianaweg en Molenpoort geopend. Aan- en omwonende, ondernemers, pers en betrokkenen waren bij dit feestelijke officiële moment aanwezig.

De Markt krijgt een nieuwe inrichting. Het moet een aantrekkelijke plek worden voor inwoners en bezoekers. Er komt meer eenheid tussen de grote markt, kleine markt en het gedeelte ten noorden van de kerk. Ook is er meer ruimte voor groen en komt er een bronfontein midden op de Markt. Dit zorgt voor gezelligheid en verbinding. Deze werkzaamheden beginnen na de bouwvakvakantie, na de zomer.

“Het gaat gewoon een heel mooi plein worden. Ik hoop dat de ondernemers er plezier van hebben en dat het heel veel mensen gaat aantrekken,” aldus wethouder Eric-jan de Haan tijdens de onthulling van het bouwbord op markt. Bij het bouwbord is al een klein bankje gemaakt. Dit bankje bestaat deels uit de bekende Lochemse keien. “De keien die in de binnenstad van Lochem aanwezig zijn worden teruggebracht in dit bankje omdat dit een stukje geschiedenis is van de Lochem.”

© Foto’s: Nicole Arendsen

Meer foto’s in ons fotoboek