© Foto: RTV Ideaal

De ruilkast in Keijenborg is al sinds januari 2023 geopend en al vele artikelen gebracht en opgehaald. Toch is initiatiefneemsters Silvie Bergervoet altijd op zoek naar nieuwe spullen en artikelen die verruild kunnen worden. De ruilkast staat in Dorpshuis De Horst aan de Sint Janstraat in Keijenborg en is voor iedereen toegankelijk.

Bij de ruilkast mag je komen om te ruilen, brengen of halen. ”Sommige mensen die komen denken dat ze wat moeten brengen om ook wat mee te kunnen nemen, dat is hier bij deze ruilkast niet het geval” laat Silvie Bergervoet weten. ”Een ieder is vrij om spullen mee te nemen maar ook te komen brengen. We zijn voordurend bezig met het werven van nieuwe spullen. Die kunnen we dan ook goed gebruiken om zo de ruilkast gevuld te houden en het aanbod groot te houden.”

De ruilkast in Keijenborg is geschikt voor decoratie/ sierspullen voor in huis, keuken/ kook gereedschap, linnengoed, puzzels, spelletjes, klein speelgoed, sieraden en wanddecoratie. Spullen als kleding, schoenen, meubels, etenswaren, bloempotten en grote elektrische apparaten zijn niet welkom.

© Video: RTV Ideaal / Dean Schaap