De Vereniging Vrienden van de 3e Berkelcompagnie organiseert dit jaar voor de 3e keer de kanotoertocht ‘Berkel Kanorally’. Vanwege de coronapandemie kon in 2020 de Berkel Kanorally helaas niet doorgaan. Dit jaar is dat wel mogelijk, maar alleen op zaterdag 21 augustus 2021 doordat er vanwege de Corona regels niet overnacht mag worden. Het wordt weer een gezellige en mooie kanotocht over de Berkel van Duitsland naar Nederland.

De start is bij Ellewick in Duitsland of bij Rekken op de grens. Dit is nog afhankelijk van het waterpeil in Duitsland en de dan geldende Corona regels en wordt in de week voor de start bepaald. De finish is dit jaar bij de Zompenloze van de Berkelzomp in Borculo. Het is een tocht voor kanovaarders met wat ervaring: de af te leggen afstanden zijn 25 km vanaf Ellewick of 20 km vanaf de grens. Bij de stuwen moet er in- en uitgestapt worden.

De tocht wordt georganiseerd in samenwerking met de kanoverenigingen KSV Stadtlohn, KSV Vreden, LKV Njord (Lochem) en de Zutphense Kanovereniging Anax. Meer informatie en inschrijven op de website: https://deberkel.info/berkelkanorally/. Inschrijven is mogelijk tot 13 augustus.