Archieven: Evenementen

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Expositie schilderes Joke van der Klink

Nog tot en met september exposeert Joke van der Klink uit Zelhem in de Oranjehof. Na enkele jaren de Kunstacademie in Utrecht te hebben gevolgd, kreeg Joke een tiental jaren geleden weer het schildergevoel terug. Ze volgde een aantal jaren lessen bij Corinne Veen en heeft een driejarige opleiding (fijn)schilderen afgerond. Joke haar voorliefde gaat uit naar aquarellen, maar ze gebruikt ook acryl- en olieverf. Haar onderwerpkeuzes ligt in allerhande (gebruiks)objecten en details (bijna fotografisch geschilderd), maar ook de kust, zee en andere landschappen geven een goed beeld van haar ruimtelijk inzicht en gevoel. Kenmerkend is dat ze steeds weer op zoek is naar contrasten, licht en schaduw die ze probeert te vangen in haar schilderijen. Joke exposeert in de Oranjehof, te bezoeken tijdens de openingstijden (zie website en Contact) en op afspraak.

Nazomer tentoonstelling bij het Kunstgemaal in Bronckhorst.

MICHAEL RHEBERGEN: ‘THE LAST FISHERMEN’: Michael Rhebergen is een onafhankelijk, documentair fotograaf en visueel onderzoeker uit Deventer, Nederland. Zijn werk zich richt op sociaal-culturele kwesties, mensenrechten en milieuontwikkeling. Voor Het Kunstgemaal maakte hij een serie over de laatste riviervissers van Nederland. Het is een verhaal over de laatste der Mohikanen op de Nederlandse rivieren. Twee mannen, een vader en een zoon, die samen met een familie in het zuiden als laatsten in ons land volledig kunnen bestaan van wat zij met hun netten vangen. Rhebergen heeft de riviervissers meer dan vijf jaar gevolgd en geeft met dit werk een unieke inkijk in een wereld die niet meer leek te bestaan. Tegelijkertijd werpt het archaïsche leven van de vissers vragen op over ons eigen, moderne bestaan. Is de overvloed en abstractie waarin we leven een kwaliteit. JEROEN WELLENS: RECENT GRAFISCH WERK: Eenvoud, verbeelding en verwondering zijn leidend in het werk van ontwerper Jeroen Wellens. Gefascineerd door witruimtes werkt Jeroen onder andere aan variaties op patronen, welke hij drukt op zijn eigen Risograph, een koude (stencil) druktechniek die gebruik maakt van verantwoorde inkten op basis van Sojaolie, pigment en water. De intense kleuren en onvoorspelbare eigenschappen van de Risograph zorgen voor levendige […]

Tentoonstelling Achterhoek 1572 te zien in Bronkhorst

Galerie Art & Meet Boterstraat 4, Bronkhorst

De tentoonstelling Achterhoek 1572 is deze maand te zien in stadje Bronkhorst. Het jaar 1572 wordt gezien als de ‘geboorte van Nederland’ en het keerpunt in de Tachtigjarige Oorlog. Dit jaar herdenken we nu, 450 jaar later. Ook in de Achterhoek is in alle gemeenten een tentoonstelling te zien, elk met een eigen invulling. In galerie Art & Meet in stadje Bronkhorst is de tentoonstelling te zien met het landelijke en regionale verhaal over de Tachtigjarige Oorlog. Nederlandse opstandelingen boekten in 1572 voor het eerst succes in hun vrijheidsstrijd tegen de koning van Spanje. De waarden die toen werden bevochten, spelen ook nu nog: vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid. Ee is aandacht voor de muntschat die onlangs in het woonhuis aan de Bovenstraat in Bronkhorst is gevonden. Deze schat bestaat uit 18 zilveren en 14 gouden munten uit de periode van circa 1490 tot 1620. Hiervan zijn goed gelijkende replica’s te bekijken. De originele munten liggen in het Stedelijk Museum Zutphen. De tentoonstelling Achterhoek 1572 is t/m 30 september te zien in galerie Art & Meet in Bronkhorst. Op de website van Achterhoek 1572 is meer informatie te vinden.

Arthur Bernard en Thijs Buit exposeren in het kerkje van Kunst of Art

Kunst of Art heeft tot en met 29 oktober in Laag-Keppel een expositie met werken van Arthur Bernard en Thijs Buit. Twee fascinerende kunstenaars met ieder hun eigen stijl. Thijs Buit is in zijn werk sterk verbonden met het landschap. Hij wordt gefascineerd door de vormen en kleur die het landschap heeft. Kenmerkend voor Thijs Buit is dat hij, zoals hij het zelf uitdrukt, ‘probeert zichtbaar te maken wat hem innerlijk beweegt’. Dat resulteert onder meer in fascinerende (bloem)stillevens, (zelf)portretten maar vooral in landschappen, waarbij hij een voorliefde aan de dag legt voor de Zuid-Franse atmosfeer. De Belgische schilder Arthur Bernard, woonachtig in Nederland, is al meer dan 30 jaar autonoom schilder en exposeert inmiddels in meerdere landen. Vroeger was hij vooral geïntrigeerd door klassiek geschilderde figuren en landschappen, zoals die van de Haagse school. Nu heeft hij meer belangstelling voor een expressieve benadering. Door gebruik te maken van gemengde technieken wordt schilderen een ontdekkingsreis, zowel voor hem als voor de toeschouwer. De expositie is nog te zien tot en met 29 oktober.

Expositie “Boerenwerk en beroepen van weleer” bij Museum Smedekinck

Museum Smedekinck Pluimersdijk 5, Zelhem

Bij Museum Smedekinck is t/m 6 november de expositie “Boerenwerk en beroepen van weleer” te zien. Het is een tentoonstelling van schilderijen – elk met een bijpassend gedicht – van Wim Jansen uit De Heurne bij Dinxperlo. Wim Jansen is 78 jaar en schildert oude, vaak verdwenen beroepen en werkzaamheden, zoals deze vroeger op boerderijen en in dorpen en buurtschappen werden uitgevoerd. Dat doet hij met acrylverf in de stijl van de naïeve schilderkunst. Hij is autodidact en begon pas op latere leeftijd met schilderen, nadat hij vanwege problemen met zijn gezondheid moest stoppen met zijn vorige hobby, de duivensport. De schilderijen en gedichten zijn herinneringen aan zijn jeugd. Entree: 5 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Museum Smedekinck is binnen en buiten geheel rolstoeltoegankelijk. Foto: Oogst op de Wagen

EUR 5,00

Najaarsconcert Zelhems Mannenkoor

Op zaterdag 1 oktober 2022 is er het Najaarsconcert van het Zelhems Mannenkoor in de Remigiuskerk te Hengelo gld. Onder muzikale leiding van Susanna Veerman. Medewerking zal worden verleend door het koor Reborn uit Wichmond. Oktober is de Wijnmaand. Het concert heeft dus als thema WIJN. Wijngaard De Oosthoek uit Zelhem zal daarom ook haar medewerking verlenen met het schenken van een glaasje heerlijke wijn. De aanvang van het concert is 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De voorverkoop van de toegangskaarten is inmiddels gestart. De kaarten kosten (inclusief 1 consumptie) 8 euro in de voorverkoop en aan de kassa 10 euro. Uiteraard hebben donateurs en sponsoren vrij toegang, zij ontvangen een aparte uitnodiging. Wilt u kaarten reserveren dat kan via: secretaris@mannenkoorzelhem.nl of telefoonnummer 06 22199323.

Dierendagshow in de SSP HAL te Ulft

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober, net voor “Werelddierendag”, organiseert “Konijnen- en Pluimveefokkersvereniging Silvolde en Omstreken” voor de 8e keer haar Dierendagshow in de SSP HAL in Ulft. Fokkers van 10 verenigingen uit de regio sturen bijna 600 dieren in voor de dierendagshow. Vogelverenigingen presenteren hun vogels vanuit een eigen stand. Dit jaar zijn er na het succes van vorige jaren ook hamsters, muizen, stekelmuizen en cavia’s te bewonderen in vele kleuren. Er zijn bijna 100 kleine knaagdieren en ruim 100 cavia’s aanwezig. De kleine knaagdieren en cavia’s zijn alleen op zaterdag als eendaagse show aanwezig. Ook zijn er kinderboerderijen uit de gemeente Oude IJsselstreek met hun dieren aanwezig. De show is op zaterdag 1 oktober te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 2 oktober van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Meer is te lezen op www.kpvsilvolde.nl

De Baakse kermis

Zaterdag 1 oktober barst het feest weer los in Baak. De Baakse kermis is altijd een groot begrip en 1 van de laatste kermissen in de regio. Op de zaterdagmiddag om 13:00 uur gaat de kermis van start met een gezamelijke lunch, daarna is er een gezellig middag en vindt er de kermisborrel plaats. Op de zaterdagavond is het groot feest met de band The Rousers en kan er voor het vogelschieten worden opgegeven. De zondag wordt begonnen met de 60e optocht. Er zullen 12 grote wagens, loopgroepen, versierde fietsen en het koningspaar te bewonderen zijn tijdens de optocht. Deze wordt ook LIVE uitgezonden via IdeaalTV. Na de optocht zal de uitreiking van de prijzen worden gedaan en is er muziek van Millstreet & Party Harry. De maandag staat in het teken van de volksspelen. Zo is er het jaarlijkse vogelschieten en zal ook het vogelknuppelen worden aangedaan. Voor jong en oud is er weer veel te beleven. De dag wordt afgesloten met Bandje voor de sfeer en Immer Hansi.