Wie zijn wij?

Radio Ideaal: de lokale omroep in de gemeente Bronckhorst én Lochem

Radio Ideaal brengt dagelijks het belangrijkste nieuws uit de streek. Je hoort er alles over evenementen en activiteiten in de streek. En je hoort de meest gevarieerde muziek: de hits van vandaag, de mooiste gouwe ouwe en muziek van eigen bodem. Kortom: Radio Ideaal is het beste radiostation in de streek! We hebben een studio in Zelhem én in Lochem van waaruit programma’s gemaakt worden.

Ideaal TV en website
Ook via IdeaalTV kan men luisteren naar Radio Ideaal en kijken naar de laatste nieuws- en agendaberichten. Via de website www.radioideaal.nl kan men ook de laatste nieuws- en agendaberichten lezen en live de radio uitzendingen volgen of via uitzending gemist de uitzendingen terug beluisteren.

Redactie
Het redactieteam bestaat uit een jong team. Jeffrey van Londen (redactiecoördinator en eindredacteur), Jasper Hazelaar, Tim Rondeel en Viggo Zweverink behoren tot het dagelijkse redactieteam. Yvonne Hofman, Albert Schreuder, Nicole Arendsen en Dean Schaap ondersteunen de redactie en zorgen voor de verwerking van de agendaberichten. Via info@radioideaal.nl kunnen nieuwsfeiten, agendatips en andere berichten worden gestuurd. De redactie zal deze zorgvuldig behandelen en verwerken.

Goed beluisterd en bekeken!
Radio Ideaal maakt al bijna 30 jaar afwisselende radioprogramma’s voor de mensen in de regio. De programma’s worden goed gewaardeerd, bekeken op IdeaalTV en beluisterd via de radio. Uit het laatste kijk- en luisteronderzoek blijkt dat in de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst maar liefst 15 procent van de inwoners (vrijwel) dagelijks naar Radio Ideaal luistert. Ook in de gemeente Lochem is een mediaonderzoek uitgevoerd in het jaar 2022. Hieruit bleek dat 15 procent van de ondervraagden dagelijks luistert naar Radio Ideaal.

Lokale omroep voor de gemeente Bronckhorst én Lochem
Sinds juli 2020 heeft Radio Ideaal de zendvergunning in de gemeente Bronckhorst én de gemeente Lochem. Er werken ruim 80 medewerkers uit de gemeente Bronckhorst én Lochem op vrijwillige basis voor de omroep.

Samenwerking
Radio Ideaal heeft een nauwe samenwerking met REGIO8, Omroep Gelderland, gemeentes en diverse andere partijen.

Radio Ideaal is te beluisteren via FM 93.8, 99.5 en 106.7. Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting onder de aandacht van de inwoners in de Achterhoek brengen dan kunt u contact opnemen via info@radioideaal.nl of kijk voor meer informatie op www.radioideaal.nl