Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Fototentoonstelling ‘Robin de Puy – Waters & Meer’

15 juni - 8 september

Van 15 juni t/m 8 september is de tentoonstelling Waters & Meer – Robin de Puy te zien in Museum Henriette Polak.

De fotografie van Robin de Puy begint met een verlangen om haar eigen verhaal te vertellen via de gezichten van anderen. De Puy ziet de camera als een hulpmiddel om de diep persoonlijke eigenschappen van elk persoon te begrijpen. Haar foto’s weerspiegelen de menselijke verbinding. De Puy exposeert en publiceert haar werk in binnen- en buitenland. Zowel in 2013 als in 2019 won Robin de Puy de Nationale Portretprijs.

De tentoonstelling toont een selectie uit haar recente projecten Down By The Water (2022) en Waters (2023). In Down By The Water zijn herkenbare ‘locals’ vastgelegd. Robin is gefascineerd door het Amerikaanse platteland en ontdekte tijdens de recente lockdown dat ook haar woonplaats Wormer, een klein dorpje ten noorden van Amsterdam dat omringd is door water, heel universeel blijkt te zijn, met dezelfde soort lokale iconen uit kleine steden die ze vaak is tegengekomen tijdens haar reizen door de landschappen van Amerika. Waters vertelt een verhaal over de watersnoodramp in 1953, de grootste Nederlandse natuurramp van de 20e eeuw. Robin de Puy groeide op in Oude-Tonge, Zuid-Holland, dat het grootst aantal slachtoffers telde. Ze portretteerde bewoners van het eiland die de ramp hebben meegemaakt of zijn opgegroeid in de schaduw van het trauma dat hun (groot)ouders hebben overleefd.

De thema’s van deze projecten passen Zutphen. Vanwege haar ligging aan de prachtige IJssel, wordt de stad continu geconfronteerd met de voor- én nadelen van het steeds veranderende water. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van de Zutphense Fotozomer. Van 15 juni tot 11 augustus kunnen fotografieliefhebbers deelnemen aan een fotowedstrijd in het kader van de tentoonstelling Waters & Meer – Robin de Puy. De opdracht is een foto te maken waarin een verhaal over water in beeld gebracht wordt. Deelnemers maken kans op een gesigneerd boek van Robin de Puy (Waters, 2023) én een afdruk van de winnende foto op dibond. Foto met toelichting kunnen tot 11 augustus gemaild worden naar wedstrijd@museazutphen.nl.

© Foto: Robin de Puy

Gegevens

Begin:
15 juni
Einde:
8 september
Site:
www.museazutphen.nl

Locatie

Musea Zutphen
Zutphen, + Google Maps