Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zondagse rondleidingen over DRU Industriepark

31 maart - 25 augustus

Elke zondag is er een rondleiding over het DRU Industriepark in Ulft. Vanaf 31 maart, als de zomertijd weer is ingegaan, beginnen de rondleidingen om 11.00 uur.

Onder leiding van een deskundige gids wordt een wandeling gemaakt over het terrein van de vroegere ijzergieterij / emailleerfabriek / metaalfabriek, opgericht als hoogoven al in 1754. De fraaie muurschildering op het terrein geeft een beeld van het begin. Nu resteren er zeven rijksmonumentale gebouwen, bijzonder industrieel erfgoed, herbestemd tot een uitnodigend complex voor (industrie)cultuur, recreatie, wonen en werken. De gids zal vertellen over het verleden en het heden en het Portiersgebouw, dat zijn culturele bestemmingen, de SSP hal, vroeger waren dat gieterijen, en het Monument voor de Arbeider, dat is de fotogalerij bij fabrieksschoorsteen de Fakkel, worden bezocht.

De start is om 11.00 uur, bij het VVV Inspiratiepunt. Maximaal 20 personen. Kosten 4,50 euro, kinderen van 6 tot en met 12 jaar 2,25 euro, onder 6 jaar gratis. Reserveren via info@dru-industriepark.nl, 0315-200150, of koop een ticket via www.dru-industriepark.nl/agenda.

Gegevens

Begin:
31 maart
Einde:
25 augustus