Schoolrestaurant Metzo Kookt! gaat weer van start. Donderdagavond 30 september aanstaande gaan leerlingen van de Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) afdeling van het Metzo College voor het eerst weer koken voor échte gasten, in een échte restaurant omgeving. Daarbij worden vanzelfsprekend de op dat moment geldende coronaregels van het onderwijs in acht genomen.
Metzo Kookt bestaat al een aantal jaar en biedt leerlingen de mogelijkheid om in de praktijk te ontdekken wat er allemaal bij komt kijken om een goed lopend restaurant te zijn en gasten tevreden te stellen. “Onze leerlingen leren het beste door bezig te zijn in de praktijk. Dat is de gedachte achter het Metzo Kookt restaurant”, legt docent René Klein uit.
Alle vaardigheden die nodig zijn in het horeca vak komen aan bod. De gasten hebben geen keuze uit verschillende gerechten. De gasten krijgen een drie gangen menu voor de uiterst vriendelijke prijs van 9,50 euro. Daar komen de drankconsumpties nog bij.