© Foto: Halmac Halle (archief)

In 2005 werd de Zwarte Cross voor de laatste keer georganiseerd in Halle op het noch altijd prachtige GP circuit in de Achterhoekse bossen. Dit jaar is de Zwarte Cross een beetje terug in Halle omdat hier de halve finale van de Zwarte Cross Open gaat plaatsvinden.

Het beloofd nu al een van de grootste motorcrosswedstrijden van 2024 te worden en de toegang voor bezoekers is gratis. Door dit nieuwe concept moeten crossers zich kwalificeren om in de finale tijdens DE Zwarte Cross in Lichtenvoorde te mogen rijden. In de klasses 50cc, 85cc, 125cc, 250cc, 500cc en Dames wordt er gestreden om één van de felbegeerde plekjes in Zwarte Cross Open Finale. De beste 40 per klasse gaan door.

De deelnemers in Halle hebben hun plekje in deze halve finale verdient door als beste te eindigen in de kwalificatiewedstrijden. Deze waren in Heerde, Reusel, Delfzijl, Texel en Varsseveld. Vanzelfsprekend zijn er vele rijders uit Bronckhorst paraat. Hallenaar Erik Eggens, ooit derde in de einduitslag van de WK, zal zijn mannetje willen staan en daagt zijn tegenstanders uit. Maar ook andere Halmacleden als Boyd Otten en Marnik Janssen, Ruben Koskamp, en Loris Leneman zullen aan de start verschijnen.

Het spektakel zal het spits afbijten voor een prachtige afsluiting van de maand juni, want op zaterdag 22 juni zijn er UMX (regio-uitwisseling) wedstrijden, op 29 juni een Motoropstapdag voor de basisschooljeugd uit de gemeente Bronckhorst die graag eens kennis wil maken met de mooie kanten van de motorsport en op 30 juni de spetterende afsluiting met top van Nederland en daarbuiten wat naar Halle komt om te strijden om het Nederlands Kampioenschap.