© Foto: RTV Ideaal / Dean Schaap

Vrijdag was de feestelijke heruitgave van Het leelijke eendje, gepresenteerd in het Stadshuus op de Markt in Lochem door Stichting ’t Oude Kinderboek (StOk). Het programma was een muzikaal welkom met oude kinderliedjes door Ilse Roelofsen, een terugblik op 25 jaar StOK en de vertelling van ‘Het lelijke jonge eendje’ door meesterverteller Stan Fritschy.

De prachtige verzameling kinder- en jeugdboeken van StOK is het resultaat van ruim twee decennia verzamelen, zorgvuldig en selectief bewaren en ontsluiten voor een breed publiek. Een kerncollectie van zeldzame boeken ligt alleen ter inzage, maar de meeste boeken uit de collectie kunnen worden geleend, direct bij StOK of via het netwerk van de openbare bibliotheken in Gelderland en Overijssel.

StOK is gehuisvest in het Stadshuus, Nieuwe Markt 3 in Lochem. De openingstijden zijn op maandag en vrijdag van 10:00 tot 13:00 uur, op woensdag van 10:00 tot 16:00 uur. De Stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers en is nog op zoek naar versterking.