© Foto: Ben Houdijk

Landgoed Hackfort bestaat in 2024 700 jaar. Tijdens dit feestjaar kan men op het landgoed nabij Vorden genieten van kasteelconcerten, de speciale kunstroute bewonderen, op de Open Dagen komen dwalen door het kasteel en binnen spieken bij de 300 jaar oude watermolen.

Wie kasteel Hackfort eens van binnen wil bekijken, kan dat op 2 en 3 november komen doen. Speciaal vanwege het feestjaar zetten de boswachters de deuren open. De geschiedenis van het kasteel laat zich nog goed ontsluieren. Het heeft het aanzicht van een buitenhuis, maar gewelven en muren in de kelders van een middeleeuws kasteel. Hier ervaar je echt de 700 jarige historie van het kasteel. Tijdens de openstelling van het kasteel is er ook buiten op de Kasteelwei van alles te beleven: speciaal Hackfort ijs proeven, de zandsculpturen kunstenaar mee helpen zandkastelen bouwen, het blotevoetenpad lopen.

Tot en met 29 september kan iedereen genieten van een speciale Kunstwandelroute rondom het kasteel. Zeven lokale kunstenaars brengen elk met hun kunstwerken op hun eigen, indringende wijze de gevolgen van het veranderende klimaat, dichtbij onze eigen leefomgeving in beeld. De werken verbeelden de uitdagingen die overwonnen moeten worden om het voortbestaan van het landgoed in de toekomst te verzekeren. De kunstwerken zijn bovendien vergezeld van gedichten, ‘vertaald’ in het Achterhoeks.