© Foto: Jesper Giesen

Keijenburgse Boys, TC Keislag en DIO kunnen terugkijken op een zeer geslaagde actie voor de Multifunctionele Accommodatie (MFA) tijdens de Keijenborgse Kermis. Op vrijdag 21 juni organiseerden de verenigingen, in samenwerking met Schutterij St. Jan, een speciaal optreden in de grote tent met artiesten Hendrik-Jan Lovink, Ferdi Jolij, Jelmer Overbeek en Cabrio. Daarnaast werden speciale Oranjeshirts verkocht in de dagen voorafgaand aan het evenement. 

De actie werd opgezet om de bouw van de nieuwe MFA aan de noordzijde van het dorp te ondersteunen. Dit wordt de toekomstige thuisbasis van de drie verenigingen die als één omnivereniging verder zullen gaan. Voor de realisatie van dit project is nog extra financiering nodig, en daarom organiseert een speciaal actieteam diverse activiteiten. 

De festiviteiten begonnen om 19.00 uur met de opening van de grote tent, gevolgd door het eerste optreden van Achterhoekse klassiekers om 19.30 uur. In samenwerking met Schutterij St. Jan, de organisator van de kermis, was afgesproken dat de entreegelden tot 21.00 uur volledig naar de MFA zouden gaan. De bovengenoemde artiesten traden vrijwillig en belangeloos op.

De verenigingen kijken terug op een zeer geslaagde vrijdagavond van de Keijenborgse Kermis. De verkoop van de Oranjeshirts was succesvol en bracht ongeveer 4.000 euro op. Samen met de entreegelden werd een totale opbrengst van 12.000 euro behaald. Ondanks deze mooie opbrengst blijft de actiegroep streven naar verdere activiteiten om de MFA te financieren en spreekt zij haar dankbaarheid uit aan iedereen die deze avond mogelijk heeft gemaakt.