© Foto: RTV Ideaal / Eddy Boerman (archief)

Aan de voet van de Lochemseberg vindt dit jaar voor de 39e keer Tractorpulling Lochem plaats. Tractorpulling is het stoerste familie evenement in Lochem en één van de grootste en populairste tractorpulling events van Nederland. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus zal de Nederlandse top, toonaangevend in Europa, opnieuw strijden in Lochem. Lochem is daarmee the place to be voor liefhebbers van tractoren, turbinemotoren en andere grootse machines met een vermogen tot wel 12.000 PK.

Op vrijdag én zaterdag wordt er gas gegeven op twee banen. Op vrijdag start de wedstrijd om 18:00 uur en staan er acht Farmstock klassen op het programma. Op de zaterdag wordt er om 16:00 uur begonnen en staan er naast Farmstock klassen ook Trucks en machines uit de koningsklassen van de sport, de Grand National, op het programma. Rondom de pullingarena is vermaak voor jong en oud.

Op beide dagen is er een gratis toegankelijk rennerskwartier. Hier staan de trucks en tractoren opgesteld en maken de monteurs en rijders zich hier klaar voor de wedstrijd.