© Foto: RTV Ideaal / Johan Braakman

De Pannenkoekenrit, een zomerse traditie georganiseerd door Toeristenbelang Laren, biedt elk jaar prachtige fiets- en autoroutes door de schilderachtige omgeving. Dit evenement, dat begint en eindigt bij de familie Woestenenk aan de Marsmansteeg, staat bekend om de heerlijke pannenkoeken die na afloop worden geserveerd.

Dit jaar was het evenement uitgebreid met een nieuwe attractie: een tocht voor oude tractoren, waardoor het een nog inclusievere ervaring wordt voor liefhebbers van historische voertuigen. Deelnemers konden halverwege de tocht genieten van een pauze, en voor kinderen is er een speciale korte route ontworpen, zodat ook zij kunnen deelnemen aan de festiviteiten. Na de tocht mochten deelnemers hun eigen pannenkoek versieren, wat een vrolijke afsluiting van de dag biedt.

Het deelname veld was groot, ruim 500 enthousiastelingen als circa 380 fietsers, 40 auto’s en 65 oldtimer tractoren. De rust voor de ouders met kinderen, tevens de kortste route, was bij de Vijvertuin in Harfsen en de andere deelnemers hadden hun rustpunt bij De Melktap ’t Muldershuus aan de Galgengoorweg in Vorden.

Meer foto’s in ons fotoboek