© Foto: Miranda Reuvekamp

Tot 1 september a.s. is op Paleis Het Loo de tentoonstelling “Bloom” te zien. Bij de tentoonstelling brengen hedendaagse kunstenaars, ontwerpers en de tuindienst van het paleis deze geschiedenis tot leven. Er is o.a. werk te zien van Europees kampioen bloemschikken Hanneke Frankema en mode-ontwerper Claes Iversen. Iedere week presenteren ook drie studenten van de Floral Academy uit Ede hun bloemkunstwerken op Paleis Het Loo. Deze week valt die eer te beurt aan Miranda Reuvekamp uit Laren.

A Royal Bride in Ravishing Red is de naam wat het bloemkunstwerk van Miranda Reuvekamp draagt. Gekleed in uitdagend rood geeft ze de witmarmeren ruimte een en al kleur. De bruidsjurk is gemaakt van Anthuriums. Deze bloemen staan symbool voor exotische schoonheid. Ze zijn ook gebruikt in het theatrale bruidsboeket, wat door de bruid over de arm gedragen wordt. Koninklijke onderscheidingen en bijpassende muiltjes maken het plaatje ‘af’.

Het werk van Miranda Reuvekamp en haar twee collega-studenten is nog tot vrijdag 2 augustus te bewonderen op Paleis Het Loo, bij ingang West van de ondergrondse tentoonstellingsruimte. Daarna worden ze afgelost door drie andere studenten met nieuw werk. Na afloop wordt door Miranda een tentoonstellingsboek gemaakt, waarin alle bloemkunstwerken worden gebundeld. Het boek krijgt als titel “Floral Academy Flowerista’s op Paleis Het Loo” en wordt in een beperkte oplage gedrukt.