© Foto: RTV Ideaal (archief)

Berry Powel en Richard Roelofsen nemen de honneurs waar bij De Graafschap na het vertrek van technisch directeur Peter Bijvelds. De twee ex-spelers gaan de club de komende transferwindow door helpen. Bijvelds diende maandag zijn ontslag in. Dat deed de technisch directeur via een brief, waarin hij flink uithaalde naar voorzitter Theo Hek. Die verweet hij amateuristisch, ondermijnend en onethisch gedrag.

De Doetinchemse club heeft snel geschakeld na het vertrek van Bijvelds. “We hebben Berry Powel en Richard Roelofsen bereid gevonden om ons de ondersteunen in deze periode op tijdelijke basis”, verklaart algemeen directeur Michael Ogubai tegen Omroep Gelderland. “Berry Powel maakte al deel uit van onze klankbordgroep en wil ons in deze cruciale fase graag helpen. Net als Richard Roelofsen, die vanuit zijn functie als hoofdscout natuurlijk al betrokken is. Dit is gebeurd op initiatief van de Raad van Commissarissen, zodat de zaken doorlopen. Ze gaan verder met de selectie voor 2024/25.”

Richard Roelofsen kent ook een verleden als speler bij De Graafschap. De aanvaller speelde soms centraal achterin en kwam van 1998 tot 2000 uit voor de Superboeren. Hij keerde in 2005 terug in Doetinchem waar hij een jaar later zijn carrière afsloot. Daarna werd de inmiddels 54-jarige Roelofsen jeugdtrainer en assistent-trainer en in 2012 werd hij interim-trainer toen Andries Ulderink werd ontslagen. De club degradeerde vervolgens en Roelofsen werd weer assistent.