© Foto: RTV Ideaal / Toon Roelofsen

Bij warenhuis ‘Shop Melange’ in Hengelo waren Theo Roes en uitgever Willy Hermans vrijdag aanwezig bij de eerste verkoop van de herdrukken van ‘Op de koffie’ en ‘Graven veur de TODT’. Beide boeken zijn geschreven door Frans Roes, alias Herman van Velzen.

Frans Roes schreef ruim 50 boeken en toneelstukken in het dialect. Nog geregeld ontvangt Theo Roes, zijn zoon, nieuwe nog niet eerder gepubliceerde verhalen. Zo ontving hij recentelijk uit Canada een bundel met 89 verhalen, netjes gebundeld. Hij vertelde dat hij nu nog een voorraad heeft van 300 nieuwe verhalen. Over een paar maanden zal hiervan het eerste boek verschijnen.

Omdat het dit jaar 50 jaar geleden is dat Frans Roes overleed, besteedt ‘De Olde Kaste’, de historische vereniging in Hengelo (Gld), ruim aandacht aan het werk van de nog altijd populaire schrijver. Zo wordt er een ledenavond georganiseerd waarop ‘Het Buurdeerntjen’ verhalen voorleest en Theo Roes hierbij een toelichting geeft. Op de ‘Open Monumentendagen’ in september besteedt de historische vereniging opnieuw ruim aandacht aan het werk van Frans Roes in het kerkje aan de Banninkstraat in Hengelo (Gld).