© Foto: REGIO8

Verdediger Bart Straalman uit Winterswijk heeft een nieuwe club. De Achterhoeker heeft een contract getekend bij FC Inter Turku in Finland. Het afgelopen seizoen kwam de voormalig Superboer uit voor het Tsjechische MFK Vyškov.

“Dit is een ervaren topper die op jonge leeftijd en zelfs al als aanvoerder in de Nederlandse eredivisie heeft gespeeld”, aldus de hoofdcoach Vesa Vasara over Straalman. “Dit is een lange verdediger die zowel met als zonder bal goed kan spelen, dus hij past bij onze speelstijl.” Straalman heeft getekend tot het einde van het seizoen. FC Inter komt uit op het hoogste niveau van Finland. In de clubgeschiedenis wisten ze eenmaal kampioen te worden, dit was in 2008. Vorig jaar eindigde ze als vierde.

De voormalig Superboer kwam sinds afgelopen winter uit voor MFK Vyškov, hij speelde twaalf wedstrijden voor de Tsjechen. Daarvoor kwam hij uit voor de Franse clubs Grenoble en Rodez AF. Ook speelde hij in Noorwegen voor Sarpsborg 08. Straalman doorliep de jeugdopleiding van De Graafschap en kwam meer dan 130 keer uit voor de Doetinchemmers.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8