© Foto: RTV Ideaal / Johan Braakman

De folkloristische dansgroep De Iesselschotsers uit Steenderen heeft een opmerkelijke reis gemaakt naar het Märjamaa Folk festival in Estland. Deze groep, bekend om hun enthousiasme voor traditionele dans en cultuur, heeft niet alleen deelgenomen aan het festival, maar ook verschillende optredens in de regio verzorgd.

Hun bijdrage aan het festival werd zeer gewaardeerd en heeft bijgedragen aan de culturele uitwisseling tussen Nederland en Estland. Tijdens hun verblijf in Estland verbleven de leden van De Iesselschotsers in een lokale school, wat hen de kans gaf om zich volledig onder te dompelen in de gemeenschap en de cultuur. Het dorpscentrum speelde een gastvrije rol door de maaltijden voor de groep te verzorgen, wat de ervaring nog authentieker maakte. Deze reis was niet alleen een kans voor De Iesselschotsers om hun talenten te tonen, maar ook om te leren van andere culturen en hun eigen liefde voor folklore te delen. Het is duidelijk dat dergelijke culturele evenementen een belangrijke rol spelen in het bevorderen van wederzijds begrip en respect voor diverse tradities en erfgoed.

De Iesselschotsers blijven een inspiratiebron voor velen, zowel binnen als buiten de dansgemeenschap, door hun toewijding aan het behoud van culturele tradities en het actief deelnemen aan internationale festivals zoals Märjamaa Folk.

Meer foto’s in ons fotoboek