© Foto: Jan Lenselink

De deelnemers aan De Derde Helft bij sportvereniging ’t Overschotje in Lochem hadden afgelopen woensdag een leuke activiteit. Twee medewerkers van de organisatie Schok & Pomp gaven een EHBO-cursus speciaal voor ouderen. Deze cursus werd mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Ouderenfonds.

De cursus richtte zich op hart- en slikproblemen, valincidenten en verschillende brandwonden. De deelnemers leerden wat ze kunnen doen om iemand te helpen die hulp nodig heeft. Leden van de seniorenclub van wielervereniging “De Paaschberg” waren ook aanwezig om de cursus te volgen. Zij deelden hun ervaringen van ongelukken tijdens de fietstochten. De cursus werd afgesloten met het oefenen van reanimatie. de deelnemers en organisatoren kijken terug op een geslaagde middag.

Op vrijdagmiddag 23 augustus doet ’t Overschotje mee aan de Zomertoer 2024 die door Stichting Welzijn Lochem is georganiseerd. Op de markt in Lochem kan dan kennis gemaakt worden met jeu de boules, bowls of koersbal. Activiteiten die ook tijdens De Derde Helft gedaan worden. Ouderen zijn elke woensdagmiddag vanaf 13.30 uur welkom voor De Derde Helft in de kantine van ’t Overschotje op De Elzelaan 1 in Lochem.