© Foto: Duncan de Fey

Op vrijdag 13 september opent professor Dolly Verhoeven Bezoekerscentrum Doesburg Vertelt. Na een korte en besloten bijeenkomst in de filmzaal van Het Arsenaal Doesburg verricht zij in de Arsenaal kelders de officiële openingshandeling. De publieksopening van het bezoekerscentrum is op zaterdag 14 september.

Dolly Verhoeven is bijzonder hoogleraar Gelderse geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In haar werk, dat vaak betrekking heeft op regionale en lokale geschiedenis, hecht Verhoeven groot belang aan het toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis voor een breder publiek. Verhoeven was als projectleider en auteur verbonden aan het project Verhaal van Gelderland van Erfgoed Gelderland, dat in vier boeken alle belangrijke thema’s uit het Gelderse verleden behandelt.

Bezoekerscentrum Doesburg Vertelt toont vanaf 14 september in zeven digitale vensters verhalen over de cultuur en de geschiedenis van Doesburg. In het openingsweekeinde gaat ook de nieuwe website van Doesburg Vertelt live. Die verbindt de vensters in het bezoekerscentrum met locaties in de stad en biedt toegang tot het Verhalenplatform. Bezoekerscentrum, verhalenplatform en de nog te realiseren uitbreiding naar locaties in de stad vormen straks het complete project Doesburg Vertelt.