© Foto: RTV Ideaal / Eddy Boerman

De Havendagen, georganiseerd door Jachthaven Noorderhaven in Zutphen op vrijdag 23 en en zaterdag 24 augustus zijn uitgegroeid tot een ware publiekstrekker. De havenmeesters hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om een onvergetelijk evenement neer te zetten.

Het programma bood een scala aan activiteiten die zowel jong als oud wisten te boeien. Van schminken en gratis rondvaarten langs de vernieuwde IJsselkade, verzorgd door Hanzesteden Sloepen en Sloepverhuur Zutphen, tot de vele kraampjes waar onder andere ZoZijn hun handgemaakte artikelen verkocht. Het optreden van het Shantykoor ‘De IJsselboei’ uit Brummen en de grote ballongoochelaar zorgden voor extra sfeer in de gezellige drukte van de jachthaven.

Kinderen genoten volop van de Aquaballen, waarmee ze op het water konden “lopen”. Ook de demonstraties van de modelbootvereniging Atlantis, het bezichtigen van de boot van Rijkswaterstaat en de originele Parlevinker “Time is Money” maakten het watersportevenement compleet.

Het weekend was een groot succes en trok veel bezoekers die genoten van het brede aanbod aan activiteiten en de gezellige sfeer in de jachthaven. Dit feestelijke evenement heeft wederom laten zien hoe levendig en divers de activiteiten in Jachthaven Noorderhaven kunnen zijn.

Meer foto’s in ons fotoboek