© Foto: REGIO8

Meer dan duizend Anhangers maken zich klaar voor het Høkersweekend bij Café de Tol tussen Hummelo en Zelhem. Van ver buiten de Achterhoek zijn de Normaalliefhebbers naar de voormalige stamkroeg van de dialectrockband gekomen.

“Dat is helemaal mooi. Je raakt er in je jeugd besmet mee, ook als je niks met de Achterhoek hebt”, zegt Anhangerschap voorzitter Ron Lam. Een trouwe bezoeker is het hier mee eens: “Het zit hem niet in het Achterhoeker zijn, het gaat om de taal die je in de wieg geleerd hebt en in je hart zit. Of het nou Fries of Twents is, in die taal versta je elkaar allemaal.” Ondanks dat Normaal zelf niet optreedt, bestaat de line-up uit verschillende bands die geinspireerd zijn door Bennie Jolink en co.

Opvallende namen zijn die van het Deurdonderen Steengroeve Koor Winterswijk en Orgel Joke. “Wij proberen wel ieder jaar wat neer te zetten wat niet gewoon is, dat hebben we stiekem van de Zwarte Cross afgekeken”, zegt Lam. De internetsensatie is zelf ook blij om weer in de Achterhoek te zijn. “Ik vind de liedjes Normaal erg leuk, ik luisterde vroeger ook”, zegt Orgel Joke. “Het is super om hier te zijn. De Achterhoekers zijn zulke leuke en gezellige mensen. Ik voel me echt thuis.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8