© Foto: RTV Ideaal / Johan Braakman

De appelplukdagen bij Fruitbedrijf Horstink in Rha zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen dat lokale bewoners en bezoekers van ver daarbuiten aantrekt. Het evenement, dat plaatsvond in de boomgaarden van de Achterhoek, bood twee dagen vol plezier voor het hele gezin. Met de muzikale ondersteuning van Muziekvereniging Nieuw Leven uit Steenderen werd zondag de sfeer versterkt terwijl bezoekers tussen de rijen bomen wandelden op zoek naar de perfecte appel of peer om te plukken.

De aanwezigheid van een streekproductenmarkt voegde een extra dimensie toe aan de ervaring, waarbij bezoekers konden genieten van de lokale lekkernijen en ambachtelijke producten die de regio te bieden heeft. Het plukken van fruit is niet alleen een leuke activiteit, maar ook een educatieve ervaring, vooral voor kinderen. Het biedt hen de kans om te leren over waar hun voedsel vandaan komt en het belang van lokale landbouw te waarderen.

Het succes van de appelplukdagen bij Fruitbedrijf Horstink is een getuigenis van de groeiende interesse in agrarische activiteiten en de wens van mensen om meer betrokken te zijn bij de oorsprong van hun voedsel. Het evenement benadrukt de schoonheid van de natuur en de waarde van gemeenschapszin, terwijl het ook de lokale economie ondersteunt door bezoekers aan te trekken en de verkoop van lokale producten te bevorderen.

Meer foto’s in ons fotoboek