© Foto: REGIO8

De Graafschap begint vrijdagavond ongewijzigd aan de wedstrijd tegen Helmond Sport. Op de eigen Vijverberg willen de Doetinchemmers de vorm van de afgelopen weken vasthouden en de koppositie verdedigen.

“Je staat bovenaan, dus het gevoel is lekker, en dat heeft ook te maken met hoe we in de wedstrijden tegen FC Eindhoven (2-0 winst, TR) en Roda JC (1-4 winst, TR) gespeeld hebben. Dat geeft gewoon een goed gevoel.” De Doetinchemmers speelden in beide wedstrijden met veel schwung en domineerden grote delen van de wedstrijd. Die lijn moeten ze vrijdagavond tegen de nummer vier van de competitie, Helmond Sport, ook doortrekken. Een lastige opgave volgens Vreman: “Ze staan niet voor niets bovenin, ze hebben de organisatie heel goed voor elkaar. Ze kunnen wachten op de momenten die ze krijgen, en daar scoorden ze de afgelopen wedstrijden ook uit.”

Iemand die morgen tegen Helmond Sport de counters moet bestrijden, is Rowan Besselink. De kersverse Superboer heeft sinds zijn komst de positie rechts centraal achterin goed ingevuld. “Hij maakt een hele sterke indruk”, aldus Vreman. “Deze lijn moet hij voortzetten.” De Brabander voelt zich op zijn gemak in de Achterhoek. “Het is een hele leuke groep en ik ben goed ontvangen”, geeft de van NAC Breda overgekomen verdediger aan, die gelijk het vertrouwen van Vreman kreeg. “Dat is fijn als jonge gast, je hebt dan vertrouwen nodig. Dus dat is een goed gevoel.”

Interim-technisch manager Berry Powel gaf aan dat directe promotie in zijn ogen de doelstelling is. Trainer Vreman bleef eerder nog weg van doelstellingen. Vanuit de selectie komt het geluid over de directe promotieplekken ook steeds meer naar buiten. “Ik denk dat het een reële doelstelling is”, schetst Besselink. “Het is nog vroeg, maar we zitten er lekker in, dus als we deze lijn doortrekken, heb ik er alle vertrouwen in.”Denkt Vreman ook dat De Graafschap mee kan en misschien wel moet doen voor de bovenste plekken? “We staan er nu, dus dan doe je er op dit moment aan mee, en dan gaan we kijken hoelang we dat volhouden.”

Ondanks sterke invalbeurten van Mimoun Mahi, Philip Brittijn en Ralf Seuntjens in de laatste wedstrijden, is Vreman niet van plan om wijzigingen door te voeren in de basis. Brittijn, de laatste seizoenen een vaste waarde bij de Superboeren, moet voorlopig belangrijk zijn vanaf de bank. “We kunnen hem nu nog binnen de lijnen brengen, en dat maakt een verschil in de eindfase van de wedstrijd. Dat doet ‘ie goed.”

Opstelling De Graafschap: Smits; Fortes, Besselink, Hillen, Schoppema; Warmerdam, Van Gilst, Najah; Van der Heide, Van de Haar, El Kadiri.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8