© Foto: RTV Ideaal / Toon Roelofsen

In de inmiddels voormalige Marktstraat was het een drukte van belang. Er werd een kunstwerk gerealiseerd door de saaie muren te voorzien van vrolijke schilderingen. Het thema ‘Vrijheid, vrede en verdraagzaamheid’ komt in de muurschildering aan alle kanten terug. De realisatie van dit kunstwerk vormt de opening van de ‘Vredesweek’ in Hengelo Gld.

Van schoolkinderen tot bewoners van ‘De Bleijke’ en deelnemers aan het ‘Buddy to Buddy-project’, allemaal waren ze uitgenodigd om mee te komen schilderen. De voorbije dagen was kunstenares Annemarie te Stroet uit Keijenborg samen met leden van de stichting ‘Activité Pour Liberté’ al druk geweest met de opzet voor een muurschildering in de Hengelose Marktstraat, maar op vrijdag en zaterdag (13 en 14 september) zal het werk op de zijmuur van het voormalige Expert-pand pas echt vorm krijgen.

Ook de straat die leidt naar de Remigiuskerk werd van tekeningen voorzien en vormt zo de verbinding met de Wereldvredesvlam. Vrijdagmiddag onthulde burgemeester Marja van der Tas het nieuwe straatnaambord waarmee tevens de start van de vredesweek in Hengelo werd gegeven.

Meer foto’s in ons fotoboek